HCK® staat voor Hydro Cell Key, een gepatenteerde productiemethode die garandeert dat de microvoedingsstoffen gereguleerd over langere tijd aan het lichaam worden afgegeven. Na een zorgvuldige analyse van uw persoonlijke biochemie worden de HCK® microvoedingsstoffen individueel en naar recept voor u bereid. Dit gebeurt onder de strengste Zwitserse wet- en regelgeving.

Macrovoeding is de belangrijkste bron van energie. Hieruit worden  de essentiële microvoedingsstoffen opgenomen (vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren, plantextracten, bouwstoffen). De afgelopen 25 jaar is de voedingswaarde van de macrovoeding echter gehalveerd. Daarmee is ook de inname van essentiële microvoedingsstoffen verlaagd. In een goed persoonlijke voedingsplan mag een uitgebreide aanvulling van hoogwaardige microvoedingsstoffen niet ontbreken. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan optimale prestaties en helpen blessures te voorkomen. De geïndividualiseerde HCK® microvoedingsstoffen kunnen in elk voedingsplan worden geïntegreerd. De samenstelling is specialistenwerk.

Hedendaagse voeding, (over)belasting door inspanning (zowel fysiek als mentaal), te korte herstelmomenten en degeneratieve processen putten de microvoedingsstoffen en de lichamelijke reserves uit. Hierdoor ontstaat een biochemische disbalans in het lichaam die op den duur leidt tot prestatievermindering, hogere blessuregevoeligheid, verzwakking van het immuunsysteem en/of verlies van levenslust. Excessief verlies van mineralen door transpiratie is een van de voornaamste redenen voor spierkramp en blessures tijdens sport.

Analyse voor de optimale samenstelling

Het verbruik van en de behoefte aan microvoedingsstoffen verschilt per individu. Bij (top) sporters luistert dit nog nauwkeuriger en dient gedifferentieerd geanalyseerd te worden. Zo zijn onder meer het type sport, de trainingsfrequentie, persoonlijke constitutie, voedingsplan en ambities van belang bij het samenstellen van de HCK® microvoedingsstoffen op maat en specifieke behoefte.

Database

Een uitgebreide database geeft ons inzicht in de behoefte aan microvoedingsstoffen voor (top)sporters. De database is gedetailleerd en gedifferentieerd opgebouwd. Zo wordt inzicht verkregen in verschillen in leeftijd, geslacht, type sport, aantal trainingsuren, leeftijd, geslacht, voedingsplan en alle andere voor uw situatie relevante parameters.

HRV meting (Hart-Ritme-Variatie meting)

De 24 uurs hart-ritme-variatie meting geeft inzicht in de werking van het autonome zenuwstelsel (sympathisch, parasympathisch en enterisch). Uit de analyse blijkt de mate van balans en energie van lichaam en geest. Ook de kwaliteit van de regeneratiefases wordt gedetailleerd in kaart gebracht.

Gegarandeerd dopingvrij

De doelgericht samengestelde HCK® microvoedingsstoffen bevatten uitsluitend substanties die we dagelijks ook uit de voeding kunnen opnemen. Deze ingrediënten komen niet voor op de internationale dopinglijst (Köllner Liste). Ook worden alle recepten individueel samengesteld naar specifieke behoeftes en ingesteld, zodat eventuele overdoseringen worden voorkomen (gecontroleerd door de Duitse Hogeschool voor Sport in Keulen, Prof. dr. W. Schänzer).