ImmunoTop Granulaat

Samengesteld uit HCK-microvoedingsstoffen.

Voedingssupplement met vitaminen en sporenelementen voor de bijdrage van een normaal werkend immuunsysteem, slijmvliezen en ter vermindering van vermoeidheid.

Het gehele jaar zijn wij blootgesteld aan allerlei bacteriën, virussen en schimmels. Meestal is ons immuunsysteem hier tegen beschermd, als het immuunsysteem verzwakt is zijn we vatbaar voor ziekten.

De eerste afweer is in de slijmvliezen

De slijmvliezen zijn voor ziektekiemen en ziekteverwekkers de eerste toegangspoort tot ons lichaam. Goed om te weten dat hier de eerste afweerreactie van het immuunsysteem plaatsvindt.

Door de verwarming in de winter of de airco in de zomer wordt er meer van de afweer van de slijmvliezen geeist. Hoe beter de slijmvliezen functioneren hoe beter de eerste afweer is.

Vitamine A, B2, nicotinezuur en biotine zorgen voor een gunstige bijdrage van de slijmvliezen.

Ons immuunsysteem

Ons immuunsysteem is een nauwkeurig afgestemd, hoog ontwikkeld biologisch systeem dat voor de beste werking afhankelijk is van vitaminen en sporenelementen, die ons lichaam niet zelf kan aanmaken of het voornamelijk uit voedsel moet halen. Ons immuunsysteem en de benodigde voeding staan in nauwe wisselwerking met elkaar. Een gezonde en afgewogen voeding, tesamen met de juiste vitaminen en mineralen, vormen de basis voor een evenwichtig functioneren van het immuunsysteem.

Vitamine A, B6, B12, D3, C, foliumzuur, ijzer, koper, selenium en zink dragen bij aan een sterk immuunsysteem.

Sport en immuunsysteem

Regelmatig sporten in combinatie met gezonde voeding en levensstijl dragen bij aan onze gezondheid. In het algemeen is een dagelijkse hoeveelheid van 80 mg vitamine C voldoende.

Door intensaieve lichamelijke belasting neemt deze hoeveelheid toe tot 200 mg. Als dit niet wordt aangevuld wordt ons immuunsysteem zwakker.

De dagelijkse hoeveelheid vitamine C bij ImmonoPro is 280 mg.

Energie

Voldoende slaap, rust, weinig of geen stress, de juiste voeding en een gezonde levensstijl zijn bevorderlijk voor onze gezondheid. Als het immuunsysteem zwak is vergt dat veel energie, we voelen ons moe en slap. Door de aanvoer van de juiste voedingsstoffen kunnen we de energie terug krijgen om de dag goed door te komen.

Vitamine B2, B6, B12, C, foliumzuur, nicotinezuur, pantotheenzuur, magnesium en ijzer dragen bij tot vermindering van vermoeidheid.

 

Oxidatieve stress

Virussen en bacteriën, de zogenaamde radicalen (bv stikstof-, zuurstofradicalen) tasten ons immuunsysteem aan en verstoren de balans. Dit leidt tot oxidatieve stress waardoor onze cellen worden aangetast.

Cellen hebben een ingebouwd mechanisme om zich te beschermen tegen oxidatieve stress. De mate en tolerantie tegen deze stress wordt de anti-oxidatieve capaciteit genoemd. Door de toevoer van specifieke anti-oxidatieve voedingsstoffen uit kruiden, vruchten en groenten worden onze cellen ondersteunt.

Vitamine B2, C, E, koper, selenium en zink beschermen de cellen tegen oxidatieve stress.

Provisan ImmunoTop